diumenge, 13 d’octubre del 2013

Les TIC al CEIP Cant Cantó

En aquest cas, m’agradaria compartir amb els seguidors del Blog Educa amb les noves tecnologies un espai del tot educatiu amb què guiar els nostres aprenentatges de les TIC. Aquest espai és ofert pel CEIP Can Cantó (d’Eivissa), on presenten la seva feina orientada en aquest àmbit.

La web recull un conjunt d’activitats sobre les TIC realitzades a tots els cursos del mateix centre, ja que tots els infants, independentment de l’edat educativa en què es trobin, tenen contacte amb les noves tecnologies. Això és un aspecte que em sembla del tot interessant, ja que les TIC són una realitat que forma part del nostre dia a dia i amb la qual convivim contínuament (ràdio, televisió, mòbils...).

Al CEIP es treballa amb Blogs d’aula, eines interactives, pissarra electrònica i un gran seguit d’innovacions que motiven als infants i els fan sentir capaços d’elaborar feina autònoma. Els alumnes de tots els cursos mostren una destresa total amb el maneig de les noves tecnologies, ja que es tracta d’un aprenentatge més adquirit al centre educatiu i tan important com tots els altres.

Aquest espai m’ha ajudat a prendre consciència de la importància de l’aprenentatge de les noves tecnologies des d’edats tan primerenques. Moltes vegades, som nosaltres mateixos els que ens posem traves alhora d’innovar amb aprenentatges, pensant que els infants no podran assolir-los o que nosaltres mateixos no som capaços d’ensenyar-los. Cap Cantó ens dóna una lliçó de moral i ens anima prendre camí cap al progrés.

Dit això, considero que totes les mestres ens hauríem d’amarar una mica d’aquesta experiència, tenint en compta la importància de no donar mai per perduts cap tipus coneixements

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada