diumenge, 26 de gener de 2014

Cloenda de l'assignatura i 'El laboratori de n'Eureka'

Conclosa la teoria i pràctica de l'assignatura, puc afirmar que m'ha resultat potser una de les més profitoses de la carrera, ja que em permetrà posar en pràctica els coneixements adquirits a l'aula, valorant la importància de les TIC a la societat d'avui dia.

Aquest conjunt d'aprenentatges ens reforçaran la nostra feina de mestra en unes bases documentals sòlides. Un gran exemple és la creació d'aquest blog, que reforçarà la relació amb les famílies fent paleses les activitats dutes a terme a l'escola dels seus fills.

A més, la creació del joc multimèdia m'ha permès experimentar amb les possibilitats expressives del Power Point, descobrint la quantitat de coses que podem fer amb un programa tan senzill.

El grup cienTICfics hem donat vida al Laboratori de n'Eureka, un ratolí eixerit que acompanyarà als usuaris en tots els seus aprenentatges referents als quatre mons educatius: els animals, les plantes, l'univers i els experiments. Cadascun d'aquests mons, es presenta amb un seguit de d'activitats multimèdia totalment educatives, per tal que els infants reforcin els coneixements adquirits de forma teòrica.

Aquest joc multimèdia està tutoritzat en tot moment, tant de manera visual com auditiva, per tal que els infants rebin orientacions i puguin decidir què fer en cada moment. Cadascun dels mons ens permet retornar al laboratori principal, on podem canviar de temàtica i, conseqüentment, d'activitats.

Una vegada hem provat el joc amb els infants, podem afirmar que és totalment adequant en edat i dificultat, ja que conformen una societat 2.0 que està en total connexió amb les noves tecnologies.

Finalment, no vull concloure aquesta reflexió sense donar l'enorabona a la resta de grups, ja que considero que tots hem fet una gran feina, adquirint uns resultats fascinants. Podria destacar diversos aspectes que m'han sorprès de cada joc i dels que sens dubta prenc nota per a posteriors treballs.

Ara si! Es l'hora de continuar amb aquesta realitat però dins les aules...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada